Nieuws


Zeeland introduceert de strippenkaart - dinsdag 21 februari 2012

Heeft u geen OV-chipkaart bij de hand of heeft u onvoldoende saldo op uw kaart staan? Geen paniek, want in Zeeland is hiervoor de ‘Zeeuwse strip’ uitgevonden. Dit is een losse kaart, verkrijgbaar bij de buschauffeur in diverse varianten. Zo wordt de ‘Zeeuwse strip’ aangekondigd door de ov-bedrijven die in Zeeland opereren, te weten Connexxion en Veolia. Gelukkig gaan we weer fijn terug naar vroeger! Nog even en de chipkaart verdwijnt weer!

Er is zijn kaarten met 2,3 of 8 strippen en een combikaart. Een 2 strippenkaart kost €1,70. Voor 3 strippen betaalt men €2,55 en 8 strippen komen op €6,80. De combikaart kost €13,-.


De 2, 3 en 8 strip zijn alleen geldig in Zeeland. Inclusief Interliner, buslijn 20 naar Gent en lijn 19 Hulst-Breda. Exclusief de buurtbus. De 8 strip is ook te gebruiken als regionale dagkaart. De combikaart is geldig voor twee volwassenen en maximaal drie kinderen of één volwassene en maximaal vijf kinderen (kinderen van 4 t/m 11 jaar). Te gebruiken op buslijnen binnen de provincie Zeeland. Inclusief lijn 20 naar Gent. Exclusief Interliner, lijn 19 Hulst-Breda en buurtbus. En geldig op werkdagen na 9.00 uur en weekend- en feestdagen de gehele dag. Deze strippen zijn qua prijs wel duurder dan als de OV-chipkaart.

Hebben we miljarden uitgegeven om de strippenkaart vaarwel te zeggen, en vind je dan opnieuw uit?

Juist ja. De strippenkaart. Vast weer zo'n goed idee van onze minister Schultz- van Mediageil.

 


Terug naar de vorige pagina >